Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2009 11:21 - А смъртта пее от ветрогенератори в Добруджа
Автор: farmer Категория: Новини   
Прочетен: 3707 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 21.07.2009 11:22


www.farmer.bg
21.07.2009 г.
  Вместо екологичен ефект алтернативните източници на енергия нанасят непопровими вреди на природата, съсипват българското фермерство
 

„Здесь птицы не поют,

деревья не растут...

image 

Спомняте ли си това стихче? Май беше от филма „Беларуската гара”. Да, тук птици не пеят и дървета не растат. Но Добруджа не е Сталинград, където на един квадратен метър са паднали хиляда снаряда.

Не знам, никога не съм бил в Сталинград (днес Волгоград). Вероятно там днес птичките отново пеят. Но в Добруджа ги няма. Няма ги там, където се произвежда енергия от т. нар. възобновяеми източници.

НЯМА ГИ И ПЧЕЛИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ОПРАШВАТ СЛЪНЧОГЛЕДА.

Спомняте ли си (нарочно се повтарям със „спомняте ли си”) какво бе казал великият Алберт Айнщайн, създателят на теорията за относителността: „Когато изчезнат пчелите ще изчезнат и хората.”

Там, в Добруджа, където има ветрогенератори, няма птича песен. Няма и пчели.

Няма да крия, че съм от онези откачалки, които обичат да гледат птиците и да слушат песента им. Но мога ли да приема, че ветрогенераторите край Каварна, Българево и пр. селища са на маршрута на Виа Понтика? Е, ще каже някой държавен мъж, майната им на птичките, и на кретени като теб! Минавали от там щъркели, лебеди и пеликани! Какво е това пеликан?

Веднага мога да отговоря – красота и величие!

Но нас не ни интересуват пеликаните (мен ме интересуват, но това е частен случай).

ЕДИНСТВЕНАТА ПЕСЕН, КОЯТО СЕ ЧУВА КРАЙ ВЕТРОГЕНЕРАТОРИТЕ, Е ПЕСЕНТА НАСМЪРТТА

Заставам под съоръжението. И чувам само нещо подобно на „бух, бух, бух”.  Това е шумът от въртящата се перка. След две минути започва да ми се вие свят, очите ме заболяват и започва да ми се повръща.

Ветрогенераторите са на 500 метра от Българево. В Германия ми бяха казали, че не следва такива съоръжеиния да се разполагат на по-малко от 800 метра от населени места. И в Германия спазвали тези изисквания. Abber, dass ist Deutschland – но това е Германия. К"во да ги правиш тези нахални германци? Произвеждат си зърното, картофите, ябълките, че отгоре на това произвеждат мерцедеси и беемвета.

Ние съсипваме найплодороните си земи, като се правим на интересни и ги даваме за производство на алтернативни източници на енергия. Вярно е, че съществува свещеното право на собственост.

И всинца ние трябва да го уважаваме. А свещеният интерес на държавата, на нацията? Той какво е? Лайно, навярно!

СВЕЩЕНИЯТ ИНТЕРЕС НА БИЗНЕСА, КОЙТО ИЗХРАНВА ДЪРЖАВАТА – ТОЙ ПЪК КЪДЕ ОТИДЕ?

Аз съм от учениците на великия чичо Кольо Боев. Ние всички, които се пишем някакви еколози, сме негови ученици на чичо Кольо. И не знам, тъжно ми е, да пиша срещу ветрогенетаорите.

Но те унищожават птиците, те са на пътя на Виа Понтика и унищожават пеликани, лебеди, щъркери. Но те нанасят и други вреди на природата.. Те унищожават пчелите, а малко по-горе можете да четете Айнщайн.

Идват фирми и «даряват» собствениците на земя с привлекателни цени. Собственитикът продава имота си (а защо пък не, след като офертата е привлекатерна). 

И после идва... смъртта. Спомняте ли си откъде идва тази песничка?: “Изпей ми песента на смъртта”

Един с хармоника я свиреше и след това по двама-трима ги убиваше, без да му мигне окото. И след това пак свиреше песничката на смъртта с хармоничката.

Над Добруджа пее тази хармоника. И вестник “Гласът на фемера” се е заел със задачата да открие истината. С помомощта на най-компетентните научни работници в България. Дано стигнем до истинта!



Гласувай:
1



1. анонимен - lovec
27.08.2009 12:32
VSQKA ESEN HILQDI PADPADACI UMRIAT O VETROGENERATORITE.
цитирай
2. анонимен - ЛОВЕЦ ВАЖНО
20.10.2009 20:57
Какво да кажа? Българиа е наи - бедната и страна , хората ги интересъват само пърите. А и да добавя освен тези шъркели и има още хиляди други видове птици и то на изчезване на калиакра и каварна... А изродите предприемачи (защото не сме държава) точно там издигнаха хиляди ветрогенератори. Сигорно когато стана голям няма да има място и кадето да не се вижда бял убиец. А пъдпадъците всяка година намаляват. ЕДИН ветрогенератор може да убие 10000 пъдпадъка. в пасаж като ги смели. ОСвен птици ,ами ЗАЙЦИТЕ, . МНОГО ЛОВЦИ В КАВАРНА НАПРИМЕ ЧУХ ЧЕ ЖИВОТНИТЕ СА ИЗЧЕЗНАЛИ ОТ ТАМ ЗАРЕДИ ШУМА. Тези ветрогенератори хич не са еко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: farmer
Категория: Новини
Прочетен: 728052
Постинги: 93
Коментари: 304
Гласове: 152
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930